Google
Harta Site (RO)

Site Map (EN)
Acasa

Cariera

Proiectare 3D
                 

Lectii
SolidWorks


Proiectare 2D

Galerie foto

Galerie video

Download

Servicii

Link-uri

Contact
Data lansare /
Release date
April 20, 2008

Acasa | Cariera | Proiectare 3D | Lectii SolidWorks  | Proiectare 2D

Galerie foto | Galerie video | Download | Servicii | Link-uri | Contact

Copyright 2015 Florin Ababei. All rights reserved.
Back to top  |  Back to Lectii SolidWorks  |  Trimite feedback  |  Feedback-uri primite

Lectii SolidWorks - LECTIA I.6 nivel INCEPATOR
Configuratiile pieselor. Design Table.

Cu ajutorul configuratiilor puteti avea in acelasi fisier diverse versiuni ale aceluiasi model. In configuratii pot fi schimbate dimensiuni, suprima/desuprima operatii sau avea scheme de culori, proprietati diferite (de exemplu material), etc. In aceasta lectie vom trata doar configuratiile part-urilor. O lectie viitoare va trata configuratiile in cadrul ansamblelor.

L1.6.1 Configuration Manager

Configuration Manager gestioneaza configuratiile part-urilor. Orice part are o configuratie implicita numita Default care poate oricand fi redenumita sau stearsa in anumite conditii. Cel putin o configuratie trebuie sa fie intr-un part (fie ea si cea implicita).
Deschideti piesa realizata la Lectia I.3 nivel INCEPATOR. Pentru a vizualiza configuratiile piesei, click pe tabul ConfigurationManager din FeatureManager.
Parerea ta conteaza!
Va invit sa trimiteti idei si sugestii legate de aceste lectii. Lectiile sunt pe placul tau? Pentru ca aceste materiale sa fie mai bogate in informatii utile, trebuie ca si voi, cititorilor, sa contribuiti cu ceva! Spune-mi sugestiile tale referitoare la continutul lor, daca ti se pare util sau nu, daca merita tot acest efort sau nu, sau chesti de genul asta.
Te rog sa folosesti link-ul de mai jos pentru a-mi trimite feedback.

Pentru a afla noutati si a fi curent cu actualizarea paginii,
da LIKE florinababei.eu pe Facebook! Multumesc!

Vom observa configuratia implicita pe care o putem redenumi (nu este obligatoriu) cu un click, o scurta pauza si din nou click (asa numitul slow double-click) pe denumire, intrandu-se in editarea ei. O vom denumi Cfg.1
L1.6.2 Crearea, activarea si stergerea configuratiilor

Puteti crea configuratii manual sau cu cu ajutorul programului Microsoft Excel (recomand crearea si gestionarea configuratiilor cu ajutorul Excel-ului, mai ales in situatia in care aveti multe configuratii si/sau parametri variabili)

L1.6.2.1 Configuratii create si gestionate manual

L1.6.2.1.1 Crearea configuratiilor manual

Pentru crearea unei configuratii noi, click dreapta pe iconul ce afiseaza un part si denumirea lui, apoi din meniul contextual aparut selectati Add Configuration ...
In PropertyManager sunt afisate optiunile pentru crearea configuratiei:
Configuration name - numele configuratiei: este important pentru gestionarea configuratiilor create;
Description - descriere: ajuta la filtrare, putand fi scris mai detaliat ce contine configuratia respectiva;
Comment - comentariu: detalii utile pentru gestionarea unui numar mare de configuratii.

In tabul Advanced Options aveti implicita bifa pe Suppress features ceea ce inseamna ca orice operatie adaugata in oricare alta configuratie din part va fi SUPRIMATA in aceasta configuratie (in care este bifa pusa). In acest mod puteti controla in care din configuratii sa aveti si in care nu anumite operatii, rezultand de fapt versiuni diferite constructiv ale aceleiasi piese. Pentru un numar mare de configuratii este deosebit de dificil sa controlam din aceasta bifa ce operatii sa fie suprimate/nesuprimate si in care configuratie. Aici intervine Excel care usureaza enorm munca...
Creati configuratiile Cfg.2, Cfg.3 si respectiv Cfg.4 lasand pentru inceput implicite toate optiunile.
L1.6.2.1.2 Activarea unei configuratii

Configuratiile incative sunt de culoare gri, cea activa avand icon-ul colorat si fiind evidentiata prin scrisul in contrast cu cele inactive. Pentru activarea unei anumite configuratii, faceti dublu click pe ea sau click dreapta pe ea si alegeti din meniul contextual aparut Show Configuration.
L1.6.2.1.3 Modificari dimensionale ale parturilor in configuratii

Crearea unei familii de produse care difera dimensional se poate realiza usor modificand anumite dimensiuni in configuratii. Imaginati-va un tirant filetat de lungimi diferite. Cat de usor putem crea diversi tiranti similari constructiv insa avand lungimi diferite, dimensiunea lungimii filetate sau marimea filetului diferit!
In FeatureManager, click pe FeatureManager design tree, click dreapta pe Annotation si apoi click pe Show Feature Dimensions. In acest mod sunt afisate pe model toate dimensiunile adaugate pentru definirea schitelor sau ale operatiilor. Dintre ele putem alege care este variabila in respectiva configuratie (cea activa) si sa o editam.
Observatie:
- Cu negru sunt dimensiunile care se refera la schite iar cu albastru sint cele care se refera la operatii.
Crearea unei familii de produse care difera dimensional se poate realiza usor modificand anumite dimensiuni in configuratii. Imaginati-va un tirant filetat de lungimi diferite. Cat de usor putem crea diversi tiranti similari constructiv insa avand lungimi diferite, dimensiunea lungimii filetate sau marimea filetului diferit!
Avand configuratia 2 activa, sa modificam dimensiunea 128 in 132 doar in aceasta configuratie! Dublu click pe dimensiunea respectiva. Se deschide caseta de dialog Modify care ne permite introducerea noii valori si ne da posibilitatea sa alegem in care din configuratii sa aiba efect modificarea curenta. In coltul din dreapta jos a casetei de dialog aveti un buton cu trei optiuni: This Configuration (aceasta configuratie), All Configurations (toate configuratiile) si Specify Configurations (specificati configuratiile). Alegem This Configuration dupa care apasam butonul Rebuild (cu icon-ul un semafor, desigur) pentru a reconstrui modelul.
Prin acelasi procedeu modificam in configuratia activa Cfg.2 grosimea bazei (din 12 in 15). NU UITATI sa alegeti This Configuration pentru ca modificarea sa aiba efect DOAR in configuratia activa. In situatia in care gestionati manual multe configuratii si omiteti sa alegeti This Configuration pentru o dimensiune intr-o anumita configuratie si salvati, veti avea mult de munca sa aduceti modelul la starea initiala. Deci atentie!
In aceasi configuratie modificati dimensiunile care definesc cele doua urechi cu alezaj (fi28 in fi32, R28 in R32 si 12 in 15). Deja avem doua configuratii definite. Cele doua modela difera dimensional in cele doua configuratii, lucru sesizabil prin activarea pe rand a celor doua configuratii Cfg.1 si Cfg.2.
Observatie:
- daca aveti dificultati in afisarea casetei Modify in sensul ca programul se incapatineaza sa intre in modul de editare a cotei (percepand de fapt un slow double-click pe ea) faceti click pe dimensiune si trageti de ea usor pozitionand-o in alta parte. Apoi cu dublu click va aparea caseta Modify.
L1.6.2.1.4 Adaugarea / suprimarea operatiilor in configuratii

Familiile de produse pot avea dimensiuni diferite dar pot fi si usor diferite din punct de vedere constructiv. Din acest motiv in PropertyManager era acea bifa la Suppress features, oferindu-ne posibilitatea adaugarii de operatii doar in anumite configuratii. Pentru inceput sa facem activa configuratia Cfg.3 care dorim sa o modificam din punct de vedere constructiv. Sa scoatem bifa Suppress features pentru configuratia Cfg.4 (chiar daca configuratia 3 este activa) facand click dreapta pe ea si alegand Properties.
Observatie:
- prin activarea configuratiei 3 veti observa aceasta are dimensiunile modelului de la care a provenit adica activ la momentul crearii configuratiei (modificarile dimensionale realizate in pasii de mai sus s-au reflectat doar in configuratia activa Cfg.2);
- orice configuratie noua este de fapt o clona a configuratiei active la momentul respectiv.
Repet, scoaterea bifei in configuratia Cfg.4 inseamna ca orice operatie adaugata in oricare alta configuratie va avea efect si in Cfg.4! Avand deci configuratia 3 activa sa adaugam cateva raze de racordare (Fillet) pe model. Alegeti Fillet din tabul Feature (CommandManager) si setati valoarea razei 3 dupa care vi se cere sa specificati muchiile asupra carora va avea efect operatia. Selectati muchiile interioare ale urechilor si cele de la imbinarea cu baza (este necesar sa rotiti modelul). Va este infatisat un preview pe masura ce selectati muchiile dorite. Validati.
Trecand acum prin toate configuratiile veti observa ca razele de racordare sunt prezente DOAR in configuratia in care au fost create precum si in cea in care ati scos bifa Suppress Features.
Faceti activa configuratia Cfg.4 si reveniti in FeatureManager design tree. Click dreapta pe materialul setat la o lectie anterioara si alegeti Edit Material. Din lista alegeti un alt material, sa zicem alama (Brass), modelul schimbandu-si infatisarea.
Ce este foarte important este sa alegem in care din configuratii sa avem materialul ales. In tabul Configurations din Materials Editor aveti posibilitatea sa alegem configuratia, implicit fiind bifat This Configuration. Putem lasa asa insa doresc ca acest material sa fie valabil si pentru o alta configuratie, sa zicem Cfg.2. Aleg Specify Configurations, apoi fac click si pe Cfg.2 (mi se permite selectia multipla, configuratia activa fiind implicit selectata). Validez.
Treceti din nou prin toate configuratiile si veti vedea efectul aplicarii materialului pe configuratiile selectate. Observati ca operatia Fillet1 este suprimata in configuratiile Cfg.1 si Cfg.2 (pentru ca asa am vrut, nu?). Sa zicem ca ne-am razgandit si dorim raze de racordare si in configuratia Cfg.2. Nu trebuie decat sa mergem pe ea avand configuratia 2 activa si cu click dreapta sa apasam butonul Unsuppress.
Sa editam valoarea razei insa de aceasta data sa alegem Specify Configurations pentru a intra intr-un mod mai complex de gestionare a valorii dimensiunii pe configuratii.
Ne este infatisat un tabel editabil in care configuratia activa este scrisa Bold (ingrosat) si in care putem modifica valorile razei.
Editam valorile razei (vezi figura de mai jos) si validam. Pentru a avea efect, apasati Ctrl+Q sau Rebuild.
Observatie:
- in acest tabel aveti posibilitatea adaugarii de noi configuratii pentru care sa setati valoarea razei;
- pentru configuratia in care operatia este suprimata (Cfg.1) apare raza initiala (cea de la crearea operatiei). Nu va osteniti sa schimbati valoarea razei pentru aceasta configuratie intrucat nu va avea nici un efect.

Treceti succesiv prin configuratii si observati schimbarile.
L1.6.2.2 Configuratii create si gestionate cu Design Table

In situatia in care aveti de gestionat un numar mare de configuratii sau doriti sa creati usor un numar mare de configuratii, SolidWorks vine cu un ajutor pretios: Design Table. Puteti folosi puterea aplicatiei Microsoft Excel pentru a gestiona eficient configuratiile dvs., aducand modificari in configuratii (suprimari de operatii, modificari dimensionale, aspect, materiale, proprietati specifice configuratiilor, etc)

L1.6.2.2.1 Inserarea unui Design Table

Sa ne intoarcem putin inapoi (la pasul L1.6.2.1 in care aveam doar o singura configuratie Cfg.1).
Observatie:
- in momentul crearii operatiilor, pentru un control eficient al acestora, este indicat sa dam denumiri sugestive operatiilor si dimensiunilor ce dorim sa le gestionam cu Design Table pentru a fi usor de controlat si modificat). Stiind care din dimensiuni pot varia, le vom alege doar pe acelea si insera in Design Table. In acest fel nu ne incarcam tabelul cu dimensiuni care sunt fixe.

Dar inainte de a crea Design Table, mergem in model si redenumim schitele cat mai sugestiv. Desfasurati fiecare operatie facand click pe semnul + din dreptul operatiei, apoi slow double-click pe schita pentru a intra in modul de editare si tastati denumirea schitei.
Pentru inserarea unui Design Table, mergeti in meniul Insert/Design Tables. In PropertyManager lasati bifat Auto-create si celelalte setari implicite, validand. La crearea Design Table suntem intrebati care din dimensiuni dorim sa le gestionam cu acesta. Le vom selecta pe toate. Click pe prima, apasati tasta Shift, derulati si click pe ultima dimensiune, selectandu-le pe toate. Putem sa le selectam doar pe acelea care stim noi ca le vom modifica de la o configuratie la alta (apasand tasta Ctrl in loc de Shift si click pe dimensiunile dorite). Click pe OK.
In ConfigurationManager apare Design Table avand icon-ul ce sugereaza un fisier Excel. In zona grafica ne este deschis tabelul cu singura configuratie existenta in model, controlul preluindu-l Excel-ul. Toate facilitatile aplicatiei Microsoft Excel se pot folosi astfel incat procesul de gestionarea a configuratiilor sa fie facil.
Aveti grija sa nu alterati continutul liniei 2 precum si a coloanei A! Acestea contin informatii care, odata alterate, vor genera erori!
Regula de baza este ca prima configuratie sa fie pe linia de sub cea cu "obiectele" conduse de catre Design Table . Puteti insera linii sau coloane cu informatii ajutatoare insa doar inaintea, respectiv deasupra, casutei cu Name Box "Family" (in cazul nostru aceasta este A2, vezi figura de mai sus). Configuratiile inserate sunt citite pana la prima casuta goala, asadar orice configuratii de dupa acea casuta vor fi ignorate.
Utilizand tehnici specifice lucrului cu Excel, cream celelalte trei configuratii.
Copiem valorile din linia primei configuratii in liniile configuratiilor noi create.
Modificam valorile in casutele corespunzatoare (voi folosi aceleasi valori ca la L.1.6.2.1 Configuratii create si gestionate manual) Am evidentiat cu alta culoare valorile schimbate. Totodata am observat ca in Design table nu regasesc caloare inaltimii pragului (12 mm). Nu este, nici o problema, va voi arata cum inserati o valoare care v-a "scapat" in faza initiala.
Click in casuta imediat urmatoare ultimului parametru (din linia 2).
"Apucati" tabelul de marginea lui (atentie sa nu faceti click in spatiul grafic langa marginea tabelului pentru ca iesiti din editarea lui) si deplasati-l intr-o zona libera astfel incat sa aveti vizibila piesa).
Este momentul sa observati ca unele cote sunt de culoare magenta, in timp ce altele si-au pastrat culoarea. Ei bine, cotele cu magenta sunt gestionate de Design Table si celelalte nu. Uitasem sa va precizez ca cotele negre sunt ale schitelor iar cele albastre tin de operatii. Click pe cota care dorim sa o adaugam in Design Table (in momentul in care pointerul se afla deasupra cotei aceasta devine portocalie). Observam ca aceasta a aparut in Design Table si cursorul se muta automat pe pozitia urmatoare. Click si pe cealalta cota de 12 de la ureche.
Nu ne ramane decat sa completam cu valorile dorite casutele libere.
Facem click in zona grafica pentru e iesi din editarea tabelului. Un mesaj ne informeaza ca vor fi generate cele trei configuratii.
Click pe OK si Design Table apare in ConfigurationManager. Treceti prin fiecare configuratie sa verificati daca ati obtinut ce ati dorit.
Vom vedea in continuare cum controlati din Design Table alti parametri (suprimati/desuprimati operatii) . Faceti activa configuratia Cfg.3 si adaugati operatia Fillet (cu raza de valoare 3) ca in L1.6.2.1.4 (doar in Cfg.3, neumbland la alte setari). Faceti activa Cfg.4 si schimbati materialul in Brass alegand ca acesta sa fie valabil si in configuratia Cfg.2.
Editati Design Table facand click dreapta pe el si alegand nu Edit Table (editarea acestuie se face in fereastra grafica ca la crearea lui) ci alegeti Edit Table in a New Window. Editarea tabelului se va face in Excel. O caseta de dialog va da posibilitatea sa selectati parametrii adaugati ulterior ultimei editari a Design Table (configuratii adaugate manual sau parametrii ce tin de oparatii). Este posibila selectia multipla in aceasta fereastra. Dupa selectie validati (in acest fel se adauga randuri pentru configuratii noi sau coloane pentru parametri) sau daca nu doriti sa adaugati nimic, apasati Cancel. Cu Ctrl+Tab comutati pe aplicatia Microsoft Excel. Veti descoperi Design Table.

In Design Table click in casuta libera imediat urmatoare ultimului parametru. Comutati cu Ctrl+Tab pe SolidWoks si faceti dublu click pe zona racordata prin Fillet. Toate zonele racordate cu aceasta operatie vor deveni albastre iar in Design Table apare parametrul $STATE@Fillet1 cu valoarea UNSUPPRESSED pentru prima configuratie ceea ce inseamna ca in aceasta configuratie operatie este nesuprimata. In Design Table cursorul se muta pe pozitia urmatoare.
Repetarea intentiei de a introduce in Design Table a aceleiasi operatii va genera din partea sistemului un bip destul de suparator, operatia neavand nici un efect.

Click pe valoarea razei in zona grafica pentru a o introduce in Design Table.
Completam cu valori tabelul. Unde dorim ca operatia Fillet sa fie suprimata, punem S (de la Suppressed) si unde dorim ca aceasta sa fie nesuprimata punem U (de la Unsuppressed).
Inchideti aplicatia Microsoft Excel sistemul comutandu-ne pe SolidWorks. Treceti prin fiecare operatie pentru a vedea daca configuratiile sunt asa cum am dorit.
Observatii:
- Daca stergeti o linie din Design Table , aveti grija la sfaturile date mai sus la liniile sau coloanele blank din tabel. Odata stearsa o linie (sau mai multe), in momentul iesirii din editarea tabelului veti primi un mesaj in care sunteti avertizat ca una sau mai multe configuratii nu mai sunt gestionate de Design Table si sunteti intrebat daca doriti sa o stergeti. Apasand Yes o stergeti definitv. Apasand No o pastrati ConfigurationManager insa nu va mai fi gestionata de Design Table (aparand fara iconul corespunzator celor din Design Table). Urmatoare data cand veti edita tabelul veti gasi configuratia eliminata in lista pentru a fi eventual adaugata. In imaginea de mai jos am eliminat din Design Table Cfg.2.
L1.6.2.3 Design Table in desenele de executie

Pentru familiile de produse in care intre piese exista diferente minore (dimensionale, in principal) si in care avem Design Table, este indicat sa facem un singur desen de executie general (cu cote alfanumerice) care vor fi citite din tabelul atasat desenului. Veti vedea pas cu pas cum formatati si inserati in desen Design Table.

Pentru inceput recomand crearea unei configuratii (pornind de la una din configuratiile existente) pe care sa o denumiti "Varianta Generica" (sau ceva de genul asta ... sau puteti lasa configuratia Default implicita inca de la crearea configuratiilor si sa o folositi pe aceasta ca fiind generica).
Avand configuratia Cfg.1 activa, creati o noua configuratie denumita Varianta Generica.
Pentru fiecare configuratie in parte trebuie sa completam proprietatile care sa fie citite in desen (vezi Lectia I.5 Intocmirea si salvarea unui template pentru formatul de hartie. Completarea indicatorului cu informatii din model). vom completa pentru una din configuratii iar pentru celelalte ne vom folosi de facilitatile Excel pentru popularea cu valori a proprietatilor respective.
Mergeti in meniul File/Properties ... si se deschide caseta de dialog Summary Information. Observam ca de la lectia anterioara avem completate proprietatile, dar in tabul Custom. Pe atunci aveam doar o singura configuratie Default. Le vom folosi ca si informatii pentru configuratia geneirca, doar ca vom completa campurile respective cu informatii care sa sugereze acest lucru. Am adaugat la Number si Description sufixul  "- V0" sugerand ca se refera la o versiune de baza (zero).
In aceasta caseta de dialog, click pe tabul Configuration Specific si selectati din meniul Apply to: Cfg.1. adaugati in aceasta configuratie doar parametrii care stiti ca se modifica de la o configuratie la alta (eu am adaugat doar Number si Description dat tot atat de bine puteti adauga si Proiectat sau Desenat, in ideea ca pe parcursul timpului alta persoana decat cel ce a initiat desenul va adauga configuratii proprii pentru care trebuie sa respunda, nu?). Ce nu este adaugat le citeste din tabul Custom. Pentru configuratia Cfg.1 am adaugat prefixul "-V1"). Dati OK.
Editati Design Table (va recomand sa o faceti intr-o fereastra separata). In fereastra Add Rows and Columns selectati Cfg.2 (va aduceti aminte ca mai sus am exclus-o din Design Table? Ei bine, este momentul sa o reintroducem ...) si cu tasta Ctrl apasata, selectati $PRP@Description si $PRP@Number. In acest fel vom introduce in Design Table parametrii ce difera de la o configuratie la alta. Configuratia generica va fi prezenta doar in desenul de executie, lasati-o in pace ...
Mutati randul cu configuratia 2 la locul lui (a fost adaugata la urma, fiind o configuratie adaugata ulterior) si folosindu-va de facilitatile Excel-ului, completati campurile lipsa.
Inserati o linie si o coloana blank in tabel (revedeti in aceasta lectie care sunt restrictiile la introducerea liniilor blank in Design Table) pe care le vom completa cu informatii pentru identificarea parametrului, a liniei, etc).
Ascundeti (ATENTIE, NU LE STERGETI !) liniile si/sau coloanele care nu au relevanta in desenul de executie.
Inchideti aplicatia Excel pentru a reveni in SolidWorks. Avem pregatit tabelul pentru inserarea in desen. Dar mai intai trebuie sa il formatam pentru a elimina liniile si coloanele ce nu au informatii referitoare la desen. Editati tabelul din nou si trageti de patratelele negre de pe conturul tabelului pana toate informatiile sunt vizibile si nu avem linii/coloane albe. Ce vedeti la aceasta formatare veti vedea si in desen! Click in zona grafica pentru a iesi din editarea Design Table. Apoi salvati fisierul.
Deschideti desenul facut la o lectie anterioara. Intrucat am redenumit configuratia Default utilizata la acea vreme in desen, va aparea un mesaj care ne atentioneaza ca acea configuratie nu poate fi gasita. Apasand OK, acceptam ca in desen vederile (proiectiile) in care a fost utilizata configuratia Default sa fie inlocuite cu ultima configuratie activa. Daca de la inceput am fi lasat configuratia Default (transformand-o in cea generica), am fi evitat aceste neplaceri.
Vom schimba configuratia activa (care este de fapt ultima configuratie activa) in desen cu cea generica. Click dreapta pe fiecare vedere si alegeti Properties.
In tabul View Properties, la Configuration information alegeti din meniu Varianta Generica. Repetati acest pas pentru toate vederile/proiectiile din campul desenului.
Observatie:
Pentru sectiunea A-A nu puteti face aceasta setare, de fapt nici nu este necesar, ea mostenind proprietatile vederii de unde provine (parintelui).
Daca dati Rebuild (sau Ctrl+Q) veti observa ca in indicator vor aparea informatiile completate in Summary Information/ tabul Custom (configuratia generica nu are in Summary Information/Configuration Specific acele proprietati si in consecinta le va citi din Custom).
Nu ne mai ramane decat sa introducem Design Table. Click pe una din vederi din campul desenului si mergeti in Insert/Tables/Design Table ...Acesta va aparea in campul desenului. Il mutam intr-o pozitie convenabila.
Ce mai avem de facut este sa punem in vederi valori alfanumerice la dimensiunile la care face referire Design Table. Click pe dimensiunea 128 de pe vederea de sus. In PropertyManager, schimbati la DimensionText valoarea implicita ce este de forma <DIM> in A. Veti primi un mesaj de avertizare ca suprascriind valoarea, veti anula afisarea tolerantelor. Nu este cazul nostru, astfel ca bifam sa nu mai fim intrebati a doua oara si apasam Yes.
Similar procedam cu toate dimensiunile care sunt conduse de catre Design Table. Era bine sa le fi notat in momentul atribuirii denumirii in Design Table si tinand cont de corespondenta notatiilor facute in Design Table cu denumirile schitelor (de exemplu A = D1@Baza, B = D2@Baza - le puteti vedea intr-o figura mai sus sau facand Unhide la linia cu aceste proprietati in Design Table), redenumiti-le pe toate.
Dupa stergerea valorilor implicite de la Dimension Text pentru cotele conduse de Design Table, modelul nostru ar trebui sa arate astfel:
Stergeti cotele 56, 88 si 32 din sectiunea A-A intrucat nu au corespondenta in Design Table si in plus sunt supracotari. Adaugati dimensiunea celeilalte urechi denumind-o tot I.
In final, desenul nostru ar trebui sa arate asa: Mai puteti agauga o nota in care precizati ca anumite configuratii au raze de racordare cu valorile din tabel si eventual sa inserati o vedere suplimentara care sa infatiseze o configuratie cu racordari, sa faceti precizari referitoare la materialele diferite pe configuratii, etc.
In concluzie, daca aveti familii de produse, va recomand sa utilizati Design Table pentru ca va usureaza munca enorm. In loc sa faceti o sumedenie de desene pentru fiecare configuratie in parte, faceti unul singur si inserati Design Table in el (chiar daca aparent munciti mai mult pentru definirea parametrilor, formatarea tabelului, etc). Orice configuratie adaugata insamna de fapt o linie noua in tabelul dein desen si nu un desen nou!